Oriëntatie middelbare scholieren

Kom eens kijken in de klas!

Zit je op de middelbare school en ben je je aan het oriënteren op een vervolgstudie? Heb jij al eens nagedacht over de pabo opleiding? De pabo opleiding duurt 4 jaar en daarna ben je bevoegd om les te geven aan kinderen in het basisonderwijs. 

Waarom zou je er voor kiezen om leerkracht te worden?

  • Je draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen; de toekomst van de kinderen begint bij jou!
  • Kinderen zijn ernorm dankbaar
  • Het is afwisselend werk, geen dag is hetzelfde
  • Je kunt fulltime, maar ook in deeltijd werken
  • Je kunt je creativiteit de vrije loop laten 
  • Veel vakantie
  • Baanzekerheid

Wist je trouwens dat de salarissen de laatste jaren behoorlijk gestegen zijn in het onderwijs?

Wij realiseren ons dat het lastig is om de juiste vervolgopleiding te kiezen. Daarom hebben we een mooie mogelijkheid voor je om alvast voorzichtig kennis te maken met werken in het basisonderwijs.

Kom gerust eens een kijkje nemen bij ons in de groep. Dan kun je met eigen ogen zien en ervaren hoe onze leerkrachten elke dag weer staan te popelen om hun kennis over te brengen op kinderen.

Ook het bedenken hoe de lesstof op een leuke manier over te dragen, is elke dag weer een uitdaging. Maar ook grenzen durven stellen en zelfstandig beslissingen nemen, zijn een onderdeel van het prachtige vak van leerkracht.

Je kunt een dagdeel (van 9.00 uur tot 12.00 uur) meedraaien op de school van jouw keuze. Misschien wel op je “oude”basisschool, bij je “oude” juf of meester.

Maak kennis met het onderwijs, niet als leerling, maar als lerende leraar.

Lijkt je dit leuk om eens te doen?

Meld je dan aan bij Peter Bolland via info@vprpool.nl en loop een dagdeel naar keuze mee op een van onze aangesloten scholen. Tijdens zo’n stagedag zie je hoe een dag van een leerkracht er uit ziet en wat er allemaal komt kijken bij het vak van juf of meester. Als je na die dag nog enthousiaster bent geworden, helpen we je graag verder om samen een stap te maken naar jouw vervolgstudie.

Neem ook eens een kijkje op www.voordeklasermee.nl.

Liever met zijn tweeën een dagje meedraaien? Geen probleem….

Meld je aan en wij regelen een leuke dag voor jou/jullie!!

PS: Mocht je het allemaal heel leuk vinden en kun je niet wachten? Dan zetten wij ook scholieren in als tutor voor een aantal uur per week (moet wel lukken met je eigen lessen natuurlijk).

Dan krijg je nog betaald ook! Leuk toch? Kun je wellicht stoppen met het vakkenvullen…..we horen graag van je!