als leerkracht herintreden via Herstart

Herintreden? Wij zorgen er samen met jou voor dat het een succes wordt.

Al ervaring in het onderwijs? Word herintreder!

Heb je in het verleden een pabo-diploma behaald en denk je erover om weer voor de groep te gaan staan? Misschien is het gratis Herstart traject speciaal voor herintreders iets voor jou.

Gratis starttraject herintreders

Wij beseffen maar al te goed dat het best een hele stap is om weer voor de groep te gaan staan. De ontwikkelingen in het onderwijs hebben niet stilgestaan. Daarom hebben we speciaal voor herintreders een gratis starttraject ontwikkeld, Herstart genaamd.

Dit is een persoonlijk traject afgestemd op je persoonlijke situatie, jouw wensen en behoeften.
Tijdens dit traject doe je actuele onderwijskennis op en krijg je de nodige begeleiding, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het onderwijs van nu. Samen bespreken we de mogelijkheden die er zijn om als herintreder weer aan de slag te gaan en hoe we je daarbij kunnen ondersteunen.
Dit programma bieden wij je kosteloos aan. De enige voorwaarde die wij stellen, is dat je na het afronden van dit traject minstens een half jaar gaat werken voor een van onze scholen.

Herstarten doe je stapsgewijs

Het Herstart-programma bestaat uit verschillende onderdelen: het intakegesprek, eventueel een persoonlijkheidstest, de oriëntatiefase, de praktijk en eventueel een e-learningprogramma. Je begint altijd met een intakegesprek, eventueel aangevuld met een persoonlijkheidstest, om te zien waar je nu staat en waar jouw onderwijskundige behoeften liggen.

Indien je een positieve intake hebt gehad ga je eerst weer een kijkje nemen op een school (oriëntatie) om zodoende sfeer te proeven.

Indien je enthousiast blijft bieden wij je, als je daaraan toe bent, de mogelijkheid om een proefles te geven op een school waar je eerst weer enige praktijkervaring opgedaan hebt. Zo ervaar je weer hoe het is om les te geven. Samen met jou en de school maken we afspraken over dit praktijk traject.

Om je kennis van het actuele onderwijs te updaten bieden we je, nadat je bent aangenomen, een uitgebreid e-learningprogramma. Je kunt zelf kiezen in welke aspecten van het vak van leerkracht je je wilt verdiepen en op welk moment je dat doet. Naast theorie en praktijk is er ook tijd voor intervisie met andere herintreders. 

Meer weten over het starttraject herintreders op Voorne-Putten en Rozenburg?

Lijkt het je wat om je carrière in het onderwijs weer op te starten? Maak een afspraak met Peter Bolland om samen de (on)mogelijkheden te onderzoeken. p.bolland@vprpool.nl.