Over ons

De VPR Pool is dè vervangingspool voor leerkrachten die uitsluitend langdurige vervangingen doen in de regio Voorne-Putten en Rozenburg.

De VPR Pool wordt gecoördineerd door Peter Bolland en Jacqueline de Jong. Beiden reeds 30 jaar werkzaam in het onderwijs in verschillende functies (van leerkracht tot directeur). Peter en Jacqueline weten dus wat er speelt in het onderwijs en vooral wat het betekent om voor de klas te staan.

Wij zoeken onderwijsprofessionals die willen meebouwen aan het best mogelijke onderwijs voor ieder kind!

Wij doen dit door:

  • Goed in kaart te brengen wat de wensen zijn van de leerkracht;
  • Het matchen van vraag en aanbod van langdurige vervangingen;
  • Het promoten van het vak van leerkracht in het basisonderwijs;
  • Het optimaal begeleiden en opleiden van potentiële, startende en ervaren leraren.

Invulling vacatures voor 45 basisscholen in de regio

Dagelijks zorgt VPR Pool voor een goede invulling van de langdurige(vervangings) vacatures bij de aangesloten 45 basisscholen.

De bundeling van krachten door twee schoolbesturen (Nissewijs en EduMare) zorgt voor een baangarantie, goede ontwikkelingsmogelijkheden en uitgebreide doorstroommogelijkheden. Hiermee biedt de VPR Pool een goede oplossing om onderwijstalent te vinden, te boeien en te binden aan de regio.

Bevoegde leerkrachten kunnen zich gratis inschrijven en worden per e-mail geïnformeerd over alle vervangingsvacatures.

Matchen vraag en aanbod

Scholen vangen vervanging korter dan 10 dagen in eerste instantie op binnen hun eigen team en VPR Pool biedt vervanging voor vacatures langer dan 10 werkdagen met een passend bestand aan (vervangings)leerkrachten. Zodra deze langdurige vervangingsvraag is gemeld bij de coördinator, wordt in overleg met de schooldirecteur een ‘match’ gemaakt tussen de vraag en het aanbod.

De VPR Pool staat voor:

  • een baangarantie met een aanstelling bij een van de twee aangesloten schoolbesturen voor minimaal 2 werkdagen per week;
  • een match die voldoet aan de wensen van de leerkracht en de wensen van de school;
  • volop ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling;
  • goede begeleiding aan startende en ervaren collega’s (maatwerk);
  • het kunnen doorstromen naar een vaste baan in de formatie bij een van de 45 aangesloten basisscholen op Voorne-Putten en Rozenburg indien gewenst.